Marcus High School's Online Newspaper

The Marquee

Marcus High School's Online Newspaper

The Marquee

Marcus High School's Online Newspaper

The Marquee

Quiz: stocking stumpers

It’s the holiday season, which means nearly everyone is counting down the days until the start of Winter Break. Test your holiday knowledge with these trivia questions to make the time go a little faster and put you in the holiday mood.

Amber Luther

 

1) Which is the most popular Christmas song, with over 10 million plays on Spotify?

a.  “Last Christmas” by Wham!

b. “All I Want for Christmas Is You” by Mariah Carey

c. It’s the Most Wonderful Time of the Year” by Andy Williams

d. “It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas” by Michael Bublė

 

2) How many different ways are there to spell “Hanukkah”?

a. 1

b. 10

c. 16

d. 20

 

3) Diwali celebrates which Hindu goddess?

a. Lakshmi

b. Radha

c. Kali

d. Kamadhenu

 

Tara Connick

4) W

hat year was the first Kwanzaa celebrated?

 

a. 1890

b. 1959

c. 1966

d. 1990

 

5) Which of these is NOT a New Year’s good luck tradition?

a. Wearing mismatched socks

b. Eating 12 grapes at midnight

c. Keeping money under the carpet

d. Wearing white

 

6) According to Adam Sandler, Hanukkah lasts for “eight ___ nights.”

a. Wild

b. Crazy

c. Long

d. Holy

 

7) Christmas trees were first introduced in America in the ____ by the ____.

a. 1600s ; English

b. 1700s ; Scottish

c. 1800s ; Germans

d. 1900s ; Irish

 

8) The Winter Solstice is the shortest day of the year.

a. True

b. False

 

9) Which holiday involves baking a small clay or porcelain doll into a cake?

Tara Connick

a. Kwanzaa

b. St. Lucia Day

c. Ōmisoka

d. Three Kings Day

 

10) What is the most celebrated holiday in the world?

a. Christmas

b. New Year’s Eve

c. Ramadan

d. Mother’s Day

 

Answers: 1) b   2)c   3)a   4)c   5)a   6)b   7)c   8)a   9)d   10)b

Leave a Comment
More to Discover
About the Contributors
Samantha Thornfelt, Editor in Chief
Sam Thornfelt is a senior this year, and it is her second year on The Marquee. While her favorite pastime is hanging out with her family and friends, she also enjoys spending time alone and can usually be found listening to music while rereading her favorite book, “A Tree Grows in Brooklyn." Sam was also passed down the title of “Staff Mom,” so she knows she has several big shoes to fill. She plans to make this last year her most memorable by sharing many meaningful, impactful stories with the help of her incredible staff and cannot wait to see what this year has in store for them. Check out her playlist here: https://open.spotify.com/user/mhsmarquee/playlist/2lFtm36waWXHji5ZaQVZro?si=CGcQ8U1UQ4S_bvVRwnxTuA
Tara Connick, Managing Editor
Tara Connick is a senior and this is her third year on staff. She’s a designer but also has a soft-spot for photography. She spends most of her time in front of her computer stressing over fonts and layouts in the back newsroom while drinking way too many energy drinks or iced coffees, but when Hale finally kicks her out you can find her going on hikes or changing up her hair... again. Tara is so excited to be this year’s managing editor and see staff create amazing content in unprecedented ways.
Amber Luther, Graphics Editor
Amber Luther is a senior and this will be her second year on staff as a designer. She is excited to finish her last year of high school with her closest friends on staff. When she isn’t designing graphics or fixing her layout on a spread, she is watching Netflix or shopping. Amber is very excited to be this year's graphics editor and create new content for the newspaper.

Comments (0)

All The Marquee’s Picks Reader Picks Sort: Newest

Your email address will not be published. Required fields are marked *